Termékek Menü

A bio kozmetikumok térhódításáról

Az élelmiszerboltok polcain mind nagyobb számban sorakoznak a bio címkével ellátott termékek. A tudatos vásárlás egyre szélesebb körben terjed, aminek köszönhetően a kínálat komoly formálódáson esett, és esik át. A megváltozott gondolkodásmód, az egészségtudatosság a szépségápolás szférájába is betört, aminek hála a bio kozmetikumok térhódítása visszavonhatatlan. 

Érdekes, de az sokkal előbb természetessé vált, hogy a bevitt tápanyagok összetételére hangsúlyosan oda kell figyelnünk, mint az, hogy nem mindegy bőrünket milyen termékekkel kényeztetjük, vagy épp romboljuk.

A mesterséges anyagok rengeteg kárt tudnak okozni szervezetünkben, és ez korántsem csak az elfogyasztott ételekre igaz. Sőt. Bőrünk testünk első védelmi vonala. Akár immunrendszerünk külső burkának is nevezhetnénk. Minden hatás, ami éri reakciókat vált ki szervezetünkből. Ha szintetikusan előállított, kémiai vegyületektől hemzsegő krémekkel, tusfürdőkkel, vagy éppen szappanokkal „ápoljuk” önmagunkat, akkor gyakorlatilag épp a fordítottját érjük el annak, amit valójában szeretnénk.

A bőrápolás ugyanis az egészséges, kicsattanóan sugárzó testet hivatott „elérni”. Ám a mesterséges adalékok kizárólag károkat okoznak. Kiszárítják, berepedezetté teszik a bőrt, amely így könnyedén irritálható, ellenállóságát pedig elveszti az allergénekkel szemben. A kiütések, sőt ekcémás tünetek kialakulása sem ritka.

A bio kozmetikumok tisztasága megkérdőjelezhetetlen. Alapanyagaikban a természet kincseit hordozzák, melyek ízig-vérig az egészséget szolgálják. Nem tartalmaznak semmilyen színezéket, mesterséges adalékanyagot, vagy egyéb kemikáliát. Nem csak azoknak érdemes ezeket a készítményeket előnyben részesíteni, akik allergiás reakcióktól, kiütésektől, egyéb irritációktól szenvednek. Gyakorlatilag mindannyiunk számára a bio tisztaságú termékek jelentik a nagyfokú minőséget, és megbízhatóságot.

Ráadásul a gyártók egyre fejlettebb megoldásokat prezentálnak, amiknek köszönhetően a bio kozmetikumok mára már abszolút megfizethető alternatívákká avanzsáltak. Sokszor kis mennyiség is elég belőlük a sikerhez. Már néhány nap használat után felfedezhetjük a különbségeket. A bőrünk lelkesen fogja lereagálni az őt érő, szó szerinti kényeztetést, és meghálálja a gondoskodó törődésünket.

Tartalomhoz tartozó címkék: bio szappan bio kozmetikumok