Termékek Menü

A samponszappan használata

A samponszappan használata néhány részletében eltér a tömegével kapható folyékony szerekhez képest.

A haját, fejbőrét minimum kétszer érdemes átmosnia vele, a tökéletes végeredmény érdekében. A szappan lúgos kémhatását mindenképpen kompenzálnia kell, ezt úgy teheti meg, hogy a hajmosás után savas kémhatású öblítést alkalmaz. Ez így első olvasatra nagyon bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatban korántsem az. Savas kémhatással rendelkezik a citrom, vagy az ecet is.

Mindkét anyag természetes, így hígítva bátran használhatja fejbőrére. Amellett, hogy a várt semlegesítést eléri velük, megannyi pozitív tulajdonságukat is kiaknázhatja. Ha esetleg attól tart, hogy az ecet az öblítés után a rá jellemző szaggal érzékelteti jelenlétét, akkor az öblítő vízbe bátran csempésszen valamilyen, az ízlésének megfelelő illóolajat.

Ezzel tovább növelhető a víz tápanyag tartalma is. Jogosan merülhet fel önben a kérdés, hogy a leírt semlegesítésen kívül még mi haszna van ennek a procedúrának? A samponszappannak természetes jellemzője, hogy zsírtartalma miatt bezsírosíthatja a kezelt hajat. Ezzel alapvetően nincsen gond, addig a percig, míg a fent vázolt módszerrel ezt a kémhatást (lúgos) megfelelő anyagok alkalmazásával (savas) kiegyenlíti.

A samponszappan óriási előnye, hogy ön jelölheti ki milyen összetételű terméket vásárol, azaz hajtípusára optimalizálhatja a választását. A különböző, kellemetlen tünetek (korpa, viszkető, sebes fejbőr) enyhítésében kiemelkedő hatásfokkal bír. Amellett, hogy a hajmosás így vegyszermentes, a végeredmény ragyogó, könnyen kezelhető, nem száraz haj, és ápolt fejbőr.

Tartalomhoz tartozó címkék: samponszappan