Termékek Menü

Mennyire borsos a kecsketejes szappan ára?

Amikor a bio kozmetikumok kerülnek a célkeresztbe hamar az anyagiakra terelődik a szó. Vajon a kecsketejes szappan ára milyen kategóriába esik? 

Megfizethető, vagy inkább luxus termék? A vásárlók, és alkalmazók egybehangzó véleménye szerint abszolút az előbbi. Ár-érték arányban magasan többet nyújt egy kecsketejből készített szappan, mint a laboratóriumi körülmények között előállított, kemikáliákkal dúsított társa. Ezen pozitívumok mellett nem érdemes elmennie szó nélkül. Ha az alapanyag megfelelő forrással rendelkezik, azaz ellenőrzött biogazdálkodásból származik, akkor önmagában garantálható a maximális megbízhatóság. Ez lényeges momentuma annak, hogy végül a késztermék bio besorolást kap-e.

A natúr készítmények szigorú feltételek szerint kerülnek előállításra úgy, hogy még a gyártási folyamatok is górcső alá esnek. Minden fázis terhet róhat a környezetre, épp ezért nem csak a becsomagolt kozmetikumnak kell a természetvédelemről tanúskodnia, hanem a gyártási részfeladatok tisztaságának is. Ilyen körülmények között talán nem meglepő, hogy az átlagnál kicsit drágább a kecsketejes szappan ára. Ám mégsem beszélhetünk túlságosan szélsőséges különbségről pláne, ha figyelembe veszi, hogy konkrétan mit kap a pénzéért.

A kecsketejes szappan természetes módon tartalmaz savakat, melyek eltávolítják az elhalt hámsejteket, A vitamint, mely a sejtek regenerációjáért felelős, ásványi anyagokat, melyek tovább növelik értékét, s végül minőségi zsírokat, melyek a krémes állagot biztosítják. Bőre ekcéma, vagy pikkelysömör esetén is üde frissességet nyerhet használatával. Ilyen kontextusban már nem is mérvadó a kecsketejes szappan ára, kizárólag a pozitív következmények lényegesek.